fbpx

Szellemsebészet: Csoda vagy Ámítás?

Szerző: | Cikkek

A szellemsebészetről a nyugati világban sokan úgy vélik, ügyes bűvésztrükk az egész, mások szerint a titok nyitja az, hogy nem csak a hús-vér testünkből állunk.

Woman doing qi gong tai chi exercise

Akik közelről láttak ilyen műtétet, olyasmiről számolnak be, amit józan ésszel nem lehet megmagyarázni. Fogfúrást, sérvműtétet, de akár daganat eltávolítását is végzik a többségükben fülöp-szigeteki gyógyítók, szike nélkül, kezükkel csak masszázsszerű, gyengéd érintéseket végezve a betegen – vagy akár érintés nélkül. A nyugati orvoslás azonban a szemtanúk beszámolói ellenére is élesen elveti a szellemsebészet lehetőségét is. Jobb esetben bűvészmutatványnak, rosszabb esetben veszélyes sarlatánságnak tartják, amely emberek életét teszi kockára, ezért büntetni kellene. A kérdésre pedig, hogy de akkor miért gyógyulnak meg betegek ezrei egy-egy ilyen kuruzslónak mondott csodadoktornál, azt felelik: azért, mert annyira hisznek benne, hogy az eljárás segít. Ezzel azonban pont a szellemsebészet fő alapelvét ismerik el, mely így hangzik: önmagában az orvos kézmozdulatai mit sem érnek, mert itt a „műtéteket” valójában a beteg hite, gyógyulni akarása hajtja végre.

Jessica találkozása a „csodadoktorral”

Az amerikai Jessica Bryannél kevés avatottabb szakértője van a témának. Huszonnégy éve kutatja a szellemsebészet titkát, miután az ő egészségét is ez a módszer adta vissza, úgy, hogy Labo doktor egy ujjal sem érintette őt. Ez annyira megrendítette Jessicát, hogy elhatározta: kideríti, mi is történt valójában a szervezetében a kezelések során. A fiatalasszony betegsége 1992-ben kezdődött. Iszonyú fájdalmai voltak testszerte, emellett olyan gyengeség fogta el, hogy nemsokára már az ágyból is csak segítséggel tudott felkelni. Laboreredményei azonban semmilyen elváltozást nem mutattak, így orvosa csak vitamint és fájdalomcsillapítót írt fel neki. Ő azonban egyre rosszabbul lett, és noha megjárta az USA legjobbnak mondott klinikáit, mindenütt lemondtak róla azzal, hogy egy nem létező betegséget nem lehetett meggyógyítani. Amikor először hallott a szellemsebészetről, már szó szerint a haldoklás stádiumában volt. A módszer azonban felkeltette figyelmét, így elkezdett utánaolvasni szakkönyvekben, régi újságokban – végül döntött. Utolsó erejét összeszedve kivitette magát a reptérre, ahol kerekes székbe ülve helyet foglalt egy repülőgépen, amely a fülöp-szigeteki Baguio Citybe vitte. Azért pont ide, mert itt élt és rendelt a magazinok szerint leghíresebb szellemsebész, egy bizonyos Jun Labo. Labo doktor – ahogy mindenki szólította, noha nem volt végzett orvos – kellemes megjelenésű, filippinó férfi volt. Rendelőjében úgy fogadta az elkínzott, reményvesztett amerikai nőt, mint egy régi barátot, akinek már várta az érkezését.

Az érintések mögött van a lényeg

Jessica már első kezelés után jelentősen jobban érezte magát. Egy hét múlva nem volt szüksége a kerekes székre, tíz kezelést követően pedig életvidáman, fájdalmak nélkül ült fel a Los Angelesbe induló repülőre. Labo doktor kikísérte, barátságosan megölelte páciensét, búcsúzóul pedig ennyit mondott neki: „Kérem, ügyeljen, hogy ne szennyeződjön be megint!” Az asszony nem értette, mire gondol ezzel a gyógyító. Ő csak hálát, megkönnyebbülést érzett, egyben végtelenül kíváncsi volt, mi történt itt valójában – miként érte el a doktor, hogy ennyire látványosan elmúljanak a tünetei? A kezelések látszólag csak arról szóltak, hogy Labo masszázsszerű érintéseket végzett páciense hasán, hátán, mellkasán, sőt a fején is – Jessica azonban sejtette, hogy a könnyed érintések mögött valami mélyebb titok rejlik, amely valójában az egész szellemsebészet lényege. Amikor beszállt a repülőbe, tudta, hogy rövid idő múlva vissza fog ide térni. Így is történt: Jessica Labo doktor tanítványának szegődve éveket töltött Baguio Cityben, megfigyelve és kutatva a módszert. Ennek során olyan dolgokra jött rá, amelyekkel ha itt, Nyugaton tisztában lennének, alapjaiban rengetnék meg nemcsak az orvostudományt, de általában a modern világképet. Húsz év szenvedélyes kutatómunka után Jessica először érezte úgy, hogy képes megfogalmazni a szellemsebészet lényegét. Ez egy mondatba sűrítve a következő: az ilyen beavatkozások során a külső szemlélő csak annyit lát, hogy a gyógyító szike nélkül, pusztán ujjmozdulattal ereket vág szét és köt el, kóros szöveteket távolít el a páciens testéből. Ez azonban mindössze a felszín, mely alatt egy másik folyamat is zajlik – és ez a másik a fontosabb, lényegesebb.

Forrás: https://noklapja.nlcafe.hu/spiritualitas/2016/10/26/szellemsebeszet-csoda-vagy-csalas/

Markos Edit Spirituális tanító-gyógyító a Spirituálisoktatás alapítója.

Szerző: Markos Edit

Szakterületem a spirituális látás, gyógyítás és tanítás. Gyerekkorom óta foglalkozok spiritualitással, született képességeim vannak, melyet nagymamám segítségével tudtam kibontakoztatni. Később itthon és a világ különböző mestereitől kaptam beavatásokat. Az állam áltál elismert Természetgyógyászati okleveleim vannak mester tanári szintig.