fbpx

Mi az a  REIKI?

A REIKI kézrátételes gyógymód, mely több ezer éves múltra tekint vissza. A REIKI elnevezés 2 japán szóból ered, az egyik: rei, mely Univerzális Szellemet jelent, a másik Életerő energia, ez a ki.

A REIKI univerzális energia, mely a kozmikus és az életerő energia kiegyensúlyozását célozza meg, a gyógyító tudatosság alapján.

A REIKI olyan kozmikus energia, mely mérhető. A REIKI-t alkalmazó gyógyító kezei körüli erőtér 0.002 gauss, ezerszerese a test körül lévő erőtérnek. A REIKI energia magas spirituális rangú energia, a szeretet energiája.

Miközben a REIKI energiával dolgozunk, közvetítőként, csatornaként működünk, s eközben a rajtunk átáramló energia hatására saját energiaszintünk is emelkedik és tisztulunk a létezés minden szintjén. 

Mire képes még a Reiki?

A reikierő lényegében ötféle hatást fejt ki

nagymértékben csökkenti a feszültséget,
oldja az energiablokkokat,
méregtelenít
gyógyító életenergiát ad
növeli a test rezgési frekvenciáját,amennyiben toábbi életenergiához juttatja

Ezek természetesen együttható folyamatok. Eliminálja és feloldja a toxikus energiát, és toxikus anyagokat, hatást gyakorol a fizikai, az érzelmi, a mentális és az azon túli szintekre is. A REIKI energia segít megteremteni a harmóniát környezetünkben is. A REIKI nem csak gyógyításra használható. Kiegyensúlyozza a lelket és szellemet, egészségessé teszi a testet veleszületett öngyógyító képességünk aktivizálásával, és segít abban, hogy boldogabbak legyünk az életben. Emeli a spirituális képességeket, fizikai, mentális, érzelmi szinten gyógyít.

 

A gyógyító energiát ad a beteg, vagy rosszul működő testrészeknek.
A kezelés során nem saját energiáit adja át, hanem mintegy csatornaként az univerzális energiákat közvetíti. Gyakran illetik az Isteni energiát az “intelligens” jelzővel. Ez többek között annak köszönhető, hogy az energiák pontosan ott hatnak, ahol az szükséges.

Ha egy testrész nem szenved energiahiányban, akkor sem kell attól tartani, hogy kárt okoz, hiszen a fölösleges energiák egyszerűen megszűnnek.

Megfigyelhető, hogy a gyógyító kezéből melegség sugárzik, ami finom bizsergéssel vagy lüktetéssel járhat együtt. Az univerzális életenergia mindig a befogadó számára szükséges mértékben áramlik, és ő is csak annyit fogad be, amennyire szüksége van.

A kezelés közben érezi az ember, hogy csatorna: „az energia nem tőled vonódik el, hanem keresztülhalad rajtad.” A kezelendő személynek kérnie kell a gyógyulást. Kérésével a kezelendő személy tudatos elhatározást tesz, hogy létének állapotáért felelősséget vállal – vágyik a változásra, vágyik a gyógyulásra. Nem a gyógyító dolga, hogy ott próbáljon segíteni, ahol nincs szükség a gyógyulásra. Az embernek nem kellene drága idejét és energiáját azokra pazarolni, akiket ez nem érdekel vagy nincsenek felkészülve ennek befogadására. Ez a szabad akarat jogának megszegése.

A Reiki öt alapelve

Ma nem táplálok haragot
Ma nem aggódom
Ma hálás vagyok
Ma keményen dolgozom magamon
Ma mindenkit szeretek, s tisztelek
A Reiki nem vallás, világnézetre való tekintet nélkül működik. Feltétele viszont, hogy az, aki kéri az energiát, legyen nyitott a befogadásra, és az, aki Reiki-csatornaként energiát hív le és közvetít, hajlandó legyen eddi¬gi életén pozitív irányban változtatni, a változásért tudjon áldozatot hozni.

Kérdésed van ?

Írj bátran  pár órán belül válaszolok