fbpx

Rúna tanfolyam

A rúnák olyan szimbólumok, amelyek – felrajzolva, lefestve, kinyomtatva, bevésve vagy elképzelve – különleges energiákat keltenek. A rúnamágiát tehát meglepően könnyű alkalmazni, talán ezért is éli napjainkban reneszánszát.

Eleinte birsalmafa kérgére rótták, csontokra és fába vésték a rúnákat. A fegyvereket szintén rúnákkal ékesítették, hogy pontosak és hatékonyak legyenek. Kelyhekre, kupákra, serlegekre karcolták a mérgek távol tartása végett. A tárgyakra és az otthonok falára a javak megóvása érdekében festették vagy rótták őket.

Sok a zavaros elképzelés a rúnák ábráit illetően. Egyesek esküsznek rá, hogy maga a rúna is bír bizonyos rejtett erővel, de ők ugyanezt állítják a pentagrammáról és a többi mágikus jelképről is. E nézet hívei szerint elég odakanyarítani valahová egy rúnát, mert ezzel a gesztussal a varázslók máris elszabadíthatják a természetfeletti erőket.

Ám a helyzet más. A rúna nem mágikus eszköz, hanem a mágia eszköze. Lehetőségeinek határa a felhasználó képességeitől függ.

Ha például a fejfájós szomszédom történetesen gyógyító rúnákat firkálgat szórakozottan egy papírszalvétára, majd megtörölgeti vele homlokát, nem fog elmúlni a fejfájása. Nem tud gyógyító energiákat továbbítani a testének.

Az ok egyszerű: nem adott bele a rúnába egy szikrányi erőt sem.
A rúnákat át kell itatni erővel, hogy mágikus hatásuk megmutatkozhasson. Rúnákat rajzolgatni, karcolni vagy festeni – vizualizálással és a személyes erő beleadásával egyetemben.

A rúnák felhasználásának lehetőségeit tehát kizárólag saját képzelőerőnk határai szabják meg. Ha például egy barátom megkér, segítsek gyorsan kilábalni valamilyen betegségéből, rajzolok egy gyógyító rúnát, és leülök elé.

Mialatt a rúnára összpontosítok, lelki szemeim elé képzelem a barátomat épen, egészségesen. Azután felébresztem magamban a személyes erőt, és elküldöm neki vizualizált rúna formájában.

Ezáltal energetikailag összekapcsolódok a testével, felszabadítom az ő gyógyító erőit, enyhítem a betegségét, meggyógyítom.

Másik lehetőségem, hogy belekarcolom a rúnát egy kis darab cédrusfába, vizualizálom a barátomat egészséges állapotában, feltöltöm a rúnát a személyes erőmmel, majd átadom lábadozó barátomnak, és megkérem, hogy viselje.

A rúnák ereje az ételek felé is közvetíthető. Ekkor a sajátos energiák a táplálékkal jutnak be a testbe.
Hasonlóképpen készíthetünk rúnával megerősített gyógyfürdőt is az ismerőseinknek: jelölje ki az illetőt vizualizációval, vagy rajzolja le illóolajjal, esetleg karcolja az ábrákat egy gyertyára, amelyet bizonyos energiák felszabadítása érdekében éget.

Vizualizálja a rúnát a gyógyító fürdő vizébe, mielőtt az ismerőse beleülne. A többi a számára küldött erő dolga.

A papírra rajzolt rúnákhoz különféle színek tartoznak, mindegyiknek más a jelentősége. Erről bővebben a rúnák leírásainál, valamint a rúnikus összefüggések menüben olvashatsz.

Minden rúnának megvan a maga ereje. Van, amelyik segíthet egy vita elrendezésében, vagy olyan is, amely segíthet megszüntetni egyes rossz szokásainkat.

Mivel a rúnákat elsősorban mágiára használták, ezért az idők során számos módszer kialakult arra, hogy miként lehetne velük dolgozni.

Egyes rúnák önmagukban is megállják a helyüket, máskor pedig több rúna szükséges egy kívánt cél elérése érdekében. Az utóbbiakat kötött vagy kapcsolt rúnáknak nevezzük, és jellemző rájuk, hogy legalább kettő, de akár több rúnából is állnak. Erről részletesebben a kötött rúnáknál olvashatsz.

A kötött vagy kapcsolt rúnák mellett a másik legelterjedtebb csoport az izlandi mágikus jelekre hallgat. Ide tartozik a már sokak által ismert Aegishjalmur vagy a Vegvisir is. Jellemző tulajdonságuk, hogy ezeknek a jelképeknek a többsége jóval később, körülbelül a XVII. század környékén készült.

Az izlandi mágikus jelek többsége azt a célt szolgálta, hogy a durva éghajlaton élők valamilyen szinten megkönnyítsék az életüket. Ezekről a jelekről az izlandi mágikus jeleknél olvashatsz.

A Rúna jóslásról

Jósok mindig voltak, vannak, lesznek, de a rúnák nem tartoznak a legelterjedtebb jóseszközök közé. Ennek legfőbb oka, hogy nehéz őket értelmezni és használni. Olyan eszközök, amelyek sok másikkal ellentétbe, nem konkrétan utalnak egy adott válaszra, hanem sokkal inkább annak jellegére vagy mivoltára mutatnak rá.

Tegyük fel, szeretnénk megtudni, hogyan alakul egy párkapcsolat. Az emberek gyakran kíváncsiak arra, hogy lesz-e belőle házasság, vagy mikor születik gyerek. Én ilyen kérdésekre csak nagyon ritkán tudok válaszolni, viszont az, hogy a két személy milyen érzéseket táplál egymás iránt, sokkal jobban meglátható! Vagy hogy milyen gondok elé nézhetnek – anyagi, egészségi problémák, hűtlenség? Esetleg egy kiszámíthatatlan tényező jön az életükbe? Utalhatnak a rúnák arra is, hogy érdemes bátornak lenni és megmondani párunknak, mi lakozik a szívünk mélyén, mivel ezzel nem csak erősíthetjük a kapcsolatot, de talán olyan irányba is terelhetjük, amelyre egyébként nem gondolnánk.

Most a rúnák konkrétan a jövőt mondják meg, vagy azt hogy miként lehetne jobbá tenni?

Mivel a jövőt kérdeztem meg, ezért a lehetséges jövőjét fogom megmondani. Ez nem azt jelenti, hogy biztosan így lesz, de a rúnák jelenlegi állásból, ez tűnt a legvalószínűbb lehetőségnek. A fentebbi párkapcsolati kérdés, két ember kapcsolatát, és így mindkét ember döntését, gondolatát, személyiségét is magába foglalja.

Ha nem változtatnak a helyzeten, (ami általában történni szokott) akkor az a jövő várható, amit mondtam. Ilyenkor pozitív bátorításként szoktam emlegetni, hogy ne féljünk néha az ismeretlent választani, mert még ha nem is tudjuk, akkor is érdemes bízni abban, hogy jó döntést hozunk. Ha negatív az adott jóslat, akkor pedig figyelmeztető jel, hogy ha nem vagyunk hajlandók változtatni, – egyik vagy másik fél, esetleg közös erőfeszítéssel – akkor feltehetőleg egy negatív jövő vár a párra. Vagy megfogadják a figyelmeztetést vagy nem. Ez már csak a kérdezőn és a társán múlik.

A rúnákkal nem próféciákat (azaz biztosan megtörténő eseményeket), hanem jóslatokat (tehát lehetséges, de nem kőbe vésett jövőt) mondok. A rúnák, akárcsak az álmok, sosem konkrétak, hanem jelképekben beszélnek. Nehéz őket megérteni, és így megjósolni a jövőt, főleg saját magunknak, mivel nem teljesen látjuk magunkat kívülről. Arról nem is beszélve, hogy alapvető szabály, tilos jósolni annak/arról a személyről, akihez erős érzelmi hatás köt.

Ez a szabály nem csak a szerelemre, de az utálatra, a bosszúra, az irigységre és az ehhez hasonló érzésekre is utal. A második alapszabály, hogy sose vedd készpénznek a jóslatokat. Még ha azt állítják is a rúnák, hogy minden a lehető legjobban fog alakulni, az nem jelenti azt, hogy semmit sem tennünk. A jövő hatásos értelmezése és beváltása érdekében nem szabad eltérnünk szokásainkról, elállni véleményünktől, döntéseinkről. Ellenben a pozitív kifejlet sem lesz igaz.

A harmadik szabály pedig, hogy a jóslatokat az eszedbe, ne a szívedbe vésd! Ha túlbecsülöd a jelentésüket, és teljes mértékben rájuk koncentrálsz, akkor hagyod, hogy a sors alakítsa az életed, ahelyett, hogy te magad tennéd azt.

A tanfolyam 8 órás,tananyaggal,beavatással,meditációval,oklevéllel és korlátlan ismétlésekkel jár.Jelentkezni Tel:06703695031 Gergelyné Edit Nyíregyháza. Lehetőség van egyénileg vagy csoportosan is elvégezni folyamtosan !

Kérdésed van ?

Írj bátran  pár órán belül válaszolok