fbpx

Minden, amit tudnod kell a Reiki-ről

Szerző: | Cikkek

A reiki az alternatív terápia egyik formája, amelyet általában energiagyógyításnak neveznek. Japánban az 1800-as évek végén jelent meg, és az univerzális energia átadását jelenti.

Az energiagyógyítást évszázadok óta használják különféle formákban. Az érdekvédők szerint a test körüli energia mezőkkel működik.

Tények a Reikiről

Íme néhány kulcsfontosságú pont a Reikivel kapcsolatban. 

 • A reiki az energiaterápia egyik formája.
 • Egyes körökben a szkepticizmus ellenére egyre népszerűbb.
 • Ez magában foglalja az energia átadását a kézre helyezéssel.
 • A Reiki szószólói szerint számos állapotot és érzelmi állapotot képes kezelni.
 • Tanulmányok azt mutatják, hogy a Reiki képes csökkenteni a fájdalmat, gyógyítani a betegségeket

Mi is a Reiki?

A „Reiki” szó jelentése: „titokzatos légkör, csodás jel”. A japán „rei” (univerzális) és „ki” (életenergia) szavakból származik. A reiki egyfajta energiagyógyítás.

Az energiagyógyítás a test körüli energiamezőket célozza meg.

Az energia stagnálhat a testben, ahol fizikai sérülés vagy esetleg érzelmi fájdalom lépett fel. Idővel ezek az energiablokkok betegséget okozhatnak.

Az energiagyógyászat célja az energiaáramlás segítése és a blokkok eltávolítása az akupunktúrához vagy az akupresszúrához hasonló módon . A test körüli energiaáramlás csökkentheti a fájdalmat, felgyorsíthatják a gyógyulást és csökkentheti a betegség egyéb tüneteit.

A Reiki évezredek óta létezik. Jelenlegi formáját először 1922- ben fejlesztette ki egy Mikao Usui nevű japán buddhista, aki állítólag 2000 embernek tanított Reiki-módszert élete során. A gyakorlat az 1940-es években Hawaii-on keresztül az Egyesült Államokban, majd az 1980-as években Európában is elterjedt.

Általában tenyérgyógyításnak vagy gyakorlati gyógyításnak nevezik.

Mi történik egy Reiki gyakorlaton ?

A Reiki legjobban békés körülmények között tartható, de bárhol elvégezhető. A beteg teljesen felöltözve kényelmes székben ül, vagy egy asztalon fekszik. A páciens preferenciájától függően lehet kellemes, meditációs zene is a háttérben.

A gyakorló kezét könnyedén, a fej, a végtagok és a törzs meghatározott területeire vagy fölé helyezi, különböző kézformákkal. A kezek 20 különböző testfelületen helyezhetők el.

Különleges sérülés, például égési sérülés esetén a kezek közvetlenül a seb felett tarthatók.

Míg a gyakorló könnyedén tartja a kezét a testen vagy a test felett, az energiaátadás megtörténik. Ez idő alatt a keze meleg és bizsergő lehet. Minden kéz helyzetét addig tartják, amíg a gyakorló nem érzékeli, hogy az energia leállt.

Amikor a gyakorló úgy érzi, hogy a kezükben lévő hő vagy energia csökkent, akkor leveszik a kezüket, és a test egy másik területére helyezhetik.

Egészségügyi előnyök

A gyakorlók szerint a gyógyító hatásokat a qi néven ismert univerzális energia csatornázása közvetíti, amelyet “chi” -nek neveznek. Indiában ezt „pránának” nevezik. Ugyanez az energia vesz részt a tai chi gyakorlatban. Egyesek szerint az életerő energia vesz körül mindannyiunkat.

Ez az energia áthatja a testet. A Reiki szakértői rámutatnak, hogy bár ez az energia a modern tudományos technikákkal nem mérhető, sokan érezhetik, akik ráhangolódnak.

A Reiki segíti a relaxációt, segíti a test természetes gyógyulási folyamatait, és fejleszti az érzelmi, mentális és lelki jólétet.

Mély relaxációt vált ki, segít az embereknek megbirkózni a nehézségekkel, enyhíti az érzelmi stresszt és javítja az általános közérzetet.

Különböző betegségekben segíthet a reiki:

 • rák
 • szívbetegség
 • szorongás
 • depresszió
 • krónikus fájdalom
 • meddőség
 • neurodegeneratív rendellenességek
 • autizmus
 • Crohn-betegség
 • fáradtság szindrómák

Reiki gyakorlóvá válás

A reiki tanuláshoz nincs szükség előzetes képzésre, oktatásra vagy tapasztalatra . 

Markos Edit Spirituális tanító-gyógyító a Spirituálisoktatás alapítója.

Szerző: Markos Edit

Szakterületem a spirituális látás, gyógyítás és tanítás. Gyerekkorom óta foglalkozok spiritualitással, született képességeim vannak, melyet nagymamám segítségével tudtam kibontakoztatni. Később itthon és a világ különböző mestereitől kaptam beavatásokat. Az állam áltál elismert Természetgyógyászati okleveleim vannak mester tanári szintig.