fbpx

A tarot kártyáról

Szerző: | Cikkek

A Tarot egy szimbolikus nyelv, ősi titkos bölcsességet takar, az élet törvényszerűségeit rejtő ősi tudás, ősi beavatások eszköze, szimbólumvilágának jelentése napjainkra feledésbe merült. A kártya eredete nem tisztázott, van, aki az ősi Egyiptomból, mások az elsüllyedt Atlantiszról kimentett tudásként ismerik.

Annyit tudunk róla, hogy az ókori Egyiptomban beavatási rítusoknál használták, Európában a középkortól kezdve alkalmazták újra. A Tarot nem kifejezetten jóskártya. Nem ad konkrét felvilágosítást a jövővel kapcsolatban, inkább segít abban, hogy feltárja jelenlegi problémáink gyökereit, kiutat, illetve döntéshelyzetekben megoldási lehetőségeket mutasson. Kiváló önismereti és önfejlesztési eszköz. Szimbólumai által betekintést nyerhetünk saját tudatalattink mélységeibe és így megtanulhatjuk alakítani saját sorsunkat. A tarot kártya 22 nagy arkánumból és 56 kis arkánumból áll.

A nagy arkánum az ember fejlődését és spirituális életútját jelképezi, míg a kis arkánum ennek részleteit fejti ki négy alapelemre, földre, vízre, levegőre és tűzre bontva. A ma ismert Tarot nagyon sok közvetítő által maradt fenn, hosszú időre csak a szimbólumok őrződtek meg, a lényegi, mély belső tartalom elveszett. A Tarot elnevezést az egyiptomi eredet hívei Ta-roshra (királyi út) vagy Thot nevére, a kabbalista eredet hívei a Torára (Törvény) vezetik vissza. TORA az Isteni törvényt jelenti, a latin ROTA jelentése kerék, az ORAT kinyilatkoztatás, ATOR egyiptomi istennő pedig a beavatásért volt “felelős”. Mindezek alapján Paul Foster Case 20. században alkotott mondata: Rota taro orat tora ator azt jelenti, hogy a Tarot kereke kinyilatkoztatja a beavatás törvényét. (Vagy másképp:

A Tarot kereke Athor törvényét hirdeti.) Óegyiptomi nyelven pedig a Tarot azt jelenti: a királyi (RO) út (TAR). A Tarot történetében bizonyosan nagy szerepe volt az egyiptomi ó birodalmat megelőzően a Kr.e. 3300-ban élt Hermész Triszmegisztosznak, a háromszor nagy, gyógyító orvosnak. Ő az egyiptomi írásjelek kitalálója, egyiptomi ősvallás alapítója, valamint a Tarot ősének, a Tabula Smaragdinának alkotója. NEKÜNK ÉLETÜNK megértésében, problémáink megoldásában segíthet.Az archaikus hagyomány szerint a Tarot képeit, szimbólumait a szakrális templomok falaira festették. A beavatásra várók sokszor éjszakákon át meditáltak itt, míg megértették valamennyi kép rejtett jelentését. A tudás birtokosának a Tarot képei elmesélték az emberi fejlõdés és a világegyetem misztériumát.

Gyakran az ibisz madár alakjában ábrázolt Thoth istent tekintették a Tarot patrónusának, hiszen Thoth ismerte az élet és a halál misztériumát, a sors törvényeit, és feljegyezte mind a halandók, mind a halhatatlanok cselekedeteit. Hogy rábízhassuk magunkat erre a különleges térképre, a legfontosabb, hogy megismerjük a használatát. Mit kell megtanulnom ebből az élethelyzetből? Miért éppen ez történik velem?

Minek köszönhető ez az élethelyzet kialakulása? Merre induljak tovább? Mire figyelmeztetnek ezek az események? Hogyan van mindez összhangban a feladatommal? Honnan indultam? Hová tartok? Milyen módon érhetem el céljaimat? És még számos hasonló kérdéseke kaphatjuk meg a választ.

Szerzőről

Markos Edit vagyok Spirituális tanító-gyógyító a Spirituálisoktatás alapítója.
Születtem tisztán látói,gyógyítói s mágikus képességekkel.Ezeket javarészt hoztam előző életeimből és örököltem anyai nagymamámtól.Gyermekkoromban tőle tanultam sokat az angyalokkal, Jézussal ,s az égiekkel való kommunikációt,szellemvilág érzékelését, népi spirituális tudást.
Majd később,a húszaséveimtől Magyarországot és az egész világot bejárva sok ősi mágus, Táltos ,sámán, szellemi gyógyító,javas -fűves ember , fehér boszorkány,jósnő, láma,druida és , főleg egyiptomi spirituális papoktól mestertől sajátítottam el a titkos tudást és tőlük és égiektől kaptam beavatásokat a legmagasabb mesteri/tanári/főpapi szinteken.
Markos Edit Spirituális tanító-gyógyító a Spirituálisoktatás alapítója.

Szerző: Markos Edit

Szakterületem a spirituális látás, gyógyítás és tanítás. Gyerekkorom óta foglalkozok spiritualitással, született képességeim vannak, melyet nagymamám segítségével tudtam kibontakoztatni. Később itthon és a világ különböző mestereitől kaptam beavatásokat. Az állam áltál elismert Természetgyógyászati okleveleim vannak mester tanári szintig.